Den lokale dyrlegen

Marthe Holtlund har jobbet på EMPET Stabekk siden åpningen i 2016 og er både født og oppvokst i området. Hun ble uteksaminert fra Norges Veterinærhøyskole i 2007 og har jobbet på klinikker i både Malmø og Oslo før hun endte i hjemtraktene - og der skal hun bli. Det er en stor fordel å være lokal, mener hun.

– Det er både praktisk og koselig å jobbe i området jeg vokste opp i. Jeg er fra Høvik, men bor i dag på Stabekk rett ved klinikken. Jeg kjenner området godt og mange av de som bor her også. Flere av kjæledyrene som kommer til oss, har jeg både sett og hilst på i nærområdet og jeg tror det oppleves trygt for eierne

Marte Holtlund - veterinær, sertifisert kardiolog

Spesialkompetanse på hjertesykdommer

Marthe jobber med alle typer pasienter, men er spesielt interessert i hjertesykdommer. Hun ble ferdig med etterutdannelse i kardiologi i 2020, og tar imot både egne pasienter og henvisninger fra andre klinikker. Hun trekker frem fokus på stadig faglig utvikling gjennom blant annet etterutdannelse som en stor fordel i EMPET.

– Det jeg liker best med EMPET, er at vi får muligheten til å videreutvikle og etterutdanne oss. Det er fokus på kvalitet og å tilby den beste behandling i alle sammenhenger. Når man får utvikle og vedlikeholde kunnskapen sin hele arbeidslivet, blir hverdagen morsom, og dyr og eier kan være sikre på at de blir ivaretatt på en trygg og god måte.

Vi har et samarbeid mellom klinikkene, så alle som har behov for det, kan komme til en med spesialkunnskap der det trengs. I tillegg er det så mange fine folk som jobber hos oss, og vi har det alltid morsomt sammen. At vi har en så bra arbeidsplass og et godt arbeidsmiljø kommer både dyr og eiere til gode, sier hun.

Ingen arbeidsdager er like

Holtlund ble dyrlege fordi hun tidlig interesserte seg for medisin og syntes hverdagen som dyrlege hørtes mer spennende ut enn vanlig lege. I tillegg har hun selvfølgelig også et stort engasjement for dyr. 

– Som dyrlege er ingen dager like, og jeg opplever stadig fine, triste, spennende og morsomme situasjoner. Noen ganger skjer alt på en gang, og en dag hadde vi keisersnitt med ni valper på operasjonsrommet, en hund i naturlig (og assistert av oss) fødsel på et undersøkelsesrom, og en avlivning av en elsket, men gammel og syk, familiehund på et annet rom. Det var en fin og sterk opplevelse av fødsel og død på en gang, som sier litt om bredden i det vi gjør og opplever.

Kun det beste er godt nok

Hennes viktigste oppgave på EMPET Stabekk er å sørge for den beste kliniske behandlingen av syke og friske dyr. Hun mener kombinasjonen av høy faglig kompetanse, topp moderne utstyr og omsorgsfull behandling er det som kjennetegner EMPET-klinikkene

– Det er viktig å ha kunnskap og oversikt, slik at en kommer frem til riktig diagnose for pasienten så raskt som mulig, og ikke overser viktige symptomer og sammenhenger. I tillegg er trygg og omsorgsfull behandling av både dyr og mennesker utrolig betydningsfullt.

Vi møter ofte mennesker i vanskelige situasjoner, og dyr som er redde og har smerter. Da er det viktig å møte dem på en måte som skaper trygghet og tillit.

Ingen sjiraffer på Stabekk

Holtlund har en variert bakgrunn og har jobbet både som griserøkter og bartender – jobber hun beskriver som overraskende like. Hennes favorittdyr er dog verken gris eller hund, men noe langt mer eksotisk.

– Mitt favorittdyr er sjiraff,  fordi de er rare, vakre og fantastiske. Dessverre ser vi lite av dem i klinikken, avslutter den blide og engasjerte dyrlegen med en klingende latter og ønsker alle to- og firbeinte hjertelig velkommen innom EMPET Stabekk.

Relevante artikler

Håndverkerne på klinikken

Håndverkerne på klinikken

Hammer og spiker er byttet ut med skalpell og laser. Men på EMPET Romerike Hesteklinikk er det likevel godt håndverk som gjelder. Særlig under operasjonene.

Fra dødsdømt til friskmeldt

Fra dødsdømt til friskmeldt

Utenfor er det en gnistrende vinterdag. Inne på EMPET Romerike Hesteklinikk er det røntgenbilder, friskmeldinger, laseroperasjon og historien om en dødsdømt hest, som fortsatt lever.

Kirurgi og kanelboller

Kirurgi og kanelboller

I løpet av en mandag i januar er 16 hester inne til behandling på EMPET Romerike Hesteklinikk. Sånt blir det ikke mange kaffepauser av.

450 kilo i narkose

450 kilo i narkose

På hestesykehuset til EMPET har kirurg Lars Moen og hans team hendene fulle. Målet er å bli som en fastlegeordning for de lokale hestene.