Kloklipp på hund 

Vi har lang erfaring og hjelper deg med kloklipp enten du trenger opplæring, hjelp til å klippe en hund som er litt redd, eller om du ikke ønsker å utføre kloklipp selv.

kloklipp hund

Hvor ofte må hunden klippe klørne? 

Det er stor variasjon fra hund til hund i hvor ofte og hvor mye man skal klippe. Enkelte hunder sliter ned klørne naturlig når de går og trenger sjelden kloklipp. Andre får ikke hjelp av naturlig slitasje og må klippe klør ofte.

 

Hvorfor må man klippe klør på hund? 

Kloklipp er nødvendig for hunder på samme måte som vi må klippe neglene våre. Dersom du ikke klipper klørne til hunden vil de til slutt kunne vokse seg rundt i en sirkel. De kan også vokse seg inn i huden, tredeputen eller bli feilstilte på andre måter. Dette kan gi ubehag og smerte for hunden din.

 

La hunden bli vant til kloklipp

Valper og hunder må bli vant til kloklipp på samme måte som alt annet som er nytt. Dette kan ta tid og krever litt tålmodighet. Det kan være lurt å klippe klørne ofte og lite i en periode for treningens skyld. Husk masse ros og belønning! 


Hvis du har en hund som er redd for kloklipp, har vanskelige klør å klippe eller du har klippet feil noen ganger kan kloklippen være stressende for både hund og eier.