Hunder og katter bør ha ID-chip!

ID-chip

Har du noensinne opplevd at din firbente venn plutselig er borte vekk? Dette er noe de fleste dyreeiere opplever før eller siden, men heldigvis går det som regel bra. I hvert fall hvis bestevennen din har en ID-chip.

Chip = Find my pet!

Alle hunder og katter bør få en ID-chip! Det finnes nemlig ingen andre måter for å identifisere dyret og bevise at du er den rettmessige eieren.

Et kjæledyr på avveie kan i verste fall bli registrert som en løshund eller løskatt. Men hvis Fido og Felix har ID-chip, finner de alltid veien hjem til riktig eier.

Og skulle hunden eller katten din bli stjålet, har du bevis for at du er den rettmessige eieren. Den lille chipen har nemlig et unikt nummer som kan søkes opp i et register på dyreid.no.

Nummeret er knyttet til eierens navn, adresse og telefonnummer. Microchipen leses enkelt av med apparater som blant annet dyreklinikker, politi, og dyrebeskyttelsen har.

Ut på tur, aldri sur!

Skal du ha med kjæledyret ditt ut av landet, så trenger det pass. Og for å få pass må det være ID-merket. Det finnes dessuten enkelte helsesjekker som krever chip for at dyreklinikken skal kunne stille en offisiell diagnose.

Chip er raskt og smertefritt

ID-chipen er en bitteliten databrikke som ganske enkelt føres inn under huden med en nål. Prosedyren er relativt rimelig, varer livet ut, og er nesten helt smertefri. Dyret kjenner bare et lite stikk på linje med en vaksine.

Sist oppdatert: 01. desember 2023