Husk refleks til din firbente venn!

Refleks

Eiere med refleksvest og en helt svart hund ved sin side, er dessverre et vanlig syn i høstmørket. Det vil si; det er jo bare eieren man får øye på. Og det kan være ekstremt farlig for den som løper rundt på alle fire. Nå som vi går fra den lyse til den mørke årstiden, må dyreeiere bli mye flinkere til å passe på at også pelsvennen synes i mørket. Ja, det er faktisk ekstra viktig at nettopp hunden din har refleks.

Uforutsigbar atferd

Hunder er jo mindre enn oss mennesker, og befinner seg lavt i synsfeltet, så de er i utgangspunktet vanskeligere for sjåfører å få øye på. Dessuten har de et mer uforutsigbart bevegelsesmønsteret, og dermed er det dessverre fort gjort at det kan gå galt.

Vi kan ikke forvente at sjåfører tenker at det går hunder langs veien, det er vår jobb som hundeeiere å sørge for at de syns best mulig. Derfor anbefaler vi å bruke både refleksvest og refleks eller lys på selve båndet. Da synes nemlig hunden din aller best.

Bruk refleksvest også!

Mange nøyer seg med lys eller refleks på selve båndet, men da er hunden på langt nær like synlig. Så bruk en refleksvest i tillegg! Da er er dessuten hunden din bedre beskyttet mot ruskeværet, så den får en mer behagelig tur. Og så får du en litt enklere jobb med å rengjøre og tørke pelsen når dere kommer hjem.

God tur!

Sist oppdatert: 12. desember 2023