Skal jeg la hunden min spise gress?

Hund som ligger i gresset

Elsker hunden din gress? Ingen grunn til å fortvile, for det er ikke farlig. Men det er bare en myte at hunder spiser gress for fordøyelsens skyld. Det er ikke funnet noen sammenheng mellom det å spise gress og hunders fordøyelse. Da er det mer sannsynlig at hunder spiser gress fordi de er nysgjerrige og liker smaken!

Valper er små apekatter

Akkurat som mennesker, hermer hunder etter foreldrene sine. Så det å spise gress er som regel tillært oppførsel fra valpestadiet. Valper er jo naturlig nysgjerrige og har behov for å utforske ulike former og smaker. Og gress, det liker de fleste.

Gress er i utgangspunktet ikke farlig eller giftig. Og selv om det kan ha spor av sprøytemidler, er det som regel i så små konsentrat at det ikke vil påvirke hunden din. Men det er selvsagt lurt å passe på at de ikke spiser gress som nylig har blitt behandlet med ugressmiddel.

Test
Dette er en bildetekst

Alt med måte

Du bør helst ikke la hunden din beite fritt, men la den gjerne tygge i seg noen strå uten at du drar i båndet eller gir den tilsnakk for oppførselen.

Hvis bestevennen din får i seg store mengder gress, kan den få en litt annen avføring enn normalt, og i enkelte tilfeller kan den kaste opp. Men det er ikke påvist at hunder som spiser gress kaster opp mer enn andre, eller får noe bedre fordøyelse.

Hunder kan nemlig ikke fordøye gress, så det kommer helt ut og kan sette seg fast i baken – noe som kan være ubehagelig. Hvis hunden din kaster opp gress, kan det dessuten i sjeldne tilfeller havne i nesehulen. I så fall bør oppsøke en dyrlege, og få hjelp til å fjerne gresset.

Du kjenner hunden din best

Gress er altså ikke farlig, og så lenge hunden din virker frisk og rask er det helt greit at den gresser litt. Men hvis hunden din virker pjusk, og dessuten spiser mer gress enn normalt, bør du oppsøke veterinær for å få den undersøkt. Husk at det er du som kjenner hunden din best, og er den beste til å vurdere om den har en annen oppførsel og helsetilstand enn normalt.

Sist oppdatert: 10. november 2023