Tannrens på hund og katt

Hos EMPET møter du en høyt kvalifisert stab med spesialutdannede veterinærer og dyrepleiere innen tannbehandling.

fra 3 290 kr

Bestill time på nærmeste klinikk

Om behandlingen

Alle EMPET-klinikker er utstyrt med avanserte tannrom med digitalt røntgen, gassnarkose, varmematter og utstyr som overvåker at dyret ditt har det trygt og bekvemt under tannbehandlingen.

Bestill tannrens hos EMPET dersom du setter fagkunnskap og kvalitet høyt. Vi tar oss tid til å gi dyret ditt den beste tannbehandlingen og omsorgen.

Slik blir en tannrens utført hos oss

Vi utfører først en klinisk undersøkelse av dyret slik at beroligende midler og narkose kan tilpasses ditt dyr. Avhengig av helsetilstand velger vi hvilken narkose som passer best. Har dyret ditt for eksempel et hjerteproblem tas dette hensyn til ved valg av beroligende og narkose.

Alle tannpasienter intuberes for å være sikker på at luftveier er fri for vann og tannsteinsrester. Dyret får gassanestesi og oksygen gjennom tube. Gassanestesi gir raskere oppvåkning og er enklere å dosere enn injeksjonsanestesi.

Mens tannbehandlingen utføres av veterinær, overvåkes narkosen hele tiden av en autorisert dyrepleier. Et pulsoksymeter er koblet til dyret ditt og måler hjerterytme og oksygenmetning. Vi bruker også spesielle varmematter under narkosen for å unngå nedkjøling av dyret.

Tannstein fjernes med moderne ultralydapparat. Med moderne utstyr fjerner vi harde avleiringer uten å skade tenner eller tannkjøttet. Hver tann poleres for å fjerne riper og lage en så glatt overflate som mulig. Lommedybden på hver tann sjekkes med en probe (lommedybdemåler) for å avdekke problemer og betennelser i tannkjøtt.

Mange tannsykdommer er kun synlig på røntgen. Vi anbefaler at det alltid tas røntgenbilder av tenner i forbindelse med tannrens for å se om tenner har dype lommer, er løse, skadet eller noe annet galt.

Hvorfor er det viktig å rense tennene?

Den vanligste sykdommene hos hund og katt er tannsykdommer. 8 av 10 hunder og katter over 2 år har et eller annet problem med tennene, og vi regner med at alle over 5 år har et tannproblem. Fordi dyr har ikke et språk for kronisk smerte, er det ofte vanskelig for deg som eier å avgjøre om dyret har en tannsykdom. Mange dyr går derfor rundt med kroniske smerter uten at dyreeier er klar over dette.

Vanlige symptomer på at noe er galt med tenner

  • Dårlig ånde – det er ikke normalt at dyr har dårlig ånde. Dette må undersøkes av en veterinær.
  • Endring i atferd og spisemønster – sover mye, mindre villig til å være med på tur, tygger bare på en side, vil heller spise våtfôr enn tørrfôr.
  • Sikling eller blør fra tannkjøttet.


Det er bevist at hunder og katter får akkurat de samme tannsykdommene som oss mennesker, og de har akkurat like vondt som oss.

Forebygg tannsykdom med daglig tannstell

Tannpuss er en viktig del av det daglige stellet av din hund. Plakk og belegg på tennene dannes daglig, akkurat som hos oss mennesker. Dersom dette belegget får lov til å bli liggende på tennene vil det over tid mineralisere seg og bli til tannstein. Tannstein inneholder mye bakterier og dette kan skape problemer for dyret dersom det ikke blir fjernet ved profesjonell tannrens.

Vi anbefaler at det blir utført en profesjonell tannrens hos oss årlig etterfulgt av daglig tannpuss, slik at dyret ditt har en frisk ånde og en sunn munn.

Enkelte små raser har behov for tannrens oftere enn andre raser. Ved tannrens hos oss vil vi kunne oppdage tannsykdommer i et tidlig stadie, og kan stoppe eller forsinke utviklingen av sykdommen